keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

No ni!


Kirjahyllyt saivat kenkää ja tilalle tuli hieman uutta väriä. Annan luultavasti blogin olla jonkin aikaa näissä kuoseissa. 

Sinänsä huvittavaa, että päätin juuri ottaa kirjahyllyt pois blogistani. Päätin nimittäin käydä läpi suosikkikirjojani. Kun aloin miettiä suosikkejani, ensimmäinen reaktioni oli lievä shokki. Olen lukenut paljon kirjoja, mutta jälkikäteen ajatellen olen hyppinyt kirjasta toiseen ja koska olen lukenut jonkin verran dekkareita, huomaan kauhukseni, että niiden juonet alkavat mennä sekaisin päässäni. 

Huomasin, että saatoin muistaa kirjan: ”Tuo oli todella hyvä!” Sitten jäin miettimään: ”Mikä siinä oli hyvää? En muista juonesta yhtikäs mitään!”

Tässä kuitenkin Top 10


1. Muriel Barbery – Siilin eleganssi

Tämä on ehdoton suosikkini tällä hetkellä! Luen sitä uudelleen parhaillaan.  Siilin eleganssi on kirjana pohdiskeleva ja humoristinen. Olen nauranut monta kertaa ääneen sen ääressä ja joissain kohdissa itkenytkin. Ihanan liikuttava kirja.

2. Tess Gerritsen - Kirurgi

Tämä on niitä kirjoja, joista en muista juuri mitään. Muistan vain, että luin sen ja pidin siitä äärettömän paljon. Suosittelen jännityksen ystäville, Gerritsen on upea kirjailija. Hän osaa kirjoittaa kirjaansa rauhallisia kohtia sekä kohtia, joiden aikana lukija joutuu pidättämään hengitystään eikä pysty lopettamaan lukemista kesken.

3. Stephenie Meyer – Houkutus

Inhosin leffoja, mutta Houkutus-sarjan ensimmäinen kirja oli todella hieno lukukokemus! Suosittelen, jos elokuva ei ole vielä pilannut sarjan hienon esikoiskirjan loistoa.

4. Liza Marklund – Nobelin testamentti

Hieno, jännittävä kirja, joka vain paranee loppua kohden.

5 Tess Gerritsen - Jääkylmä

Kylmät väreet hiipivät pitkin selkää. Jääkylmän alku takkuili, mutta tämäkin kirja paransi huimasti loppua kohden.

6. Paulo Coelho - Valkyriat

Kirjat sijoilla 6 ja 7 aiheuttivat minulle päänvaivaa. Toisaalta minun tekisi mieli sanoa, että Tess Gerritsenin Taidonnäyte on parempi kuin Valkyriat, mutta en muista Taidonnäyte-kirjasta valitettavasti juuri mitään. Paulo Coelho kirjoittaa ihania kirjoja. Niiden ainut suuri miinus on paikoillaan polkeminen.

7. Tess Gerritsen - Taidonnäyte

En muista kirjasta juuri mitään. Taidonnäyte on Kirurgi-kirjan jatko-osa. Ja hyvä jatko-osa onkin, ainakin lukemisen arvoinen.

8. Paulo Coelho - Brida

Brida on yksi kauneimpia Paulo Coelhon kirjoja, joita olen lukenut. Sen arvoa valitettavasti laskee jälleen hidas tempo, joka leimaa kolmea lukemaani Coelhon kirjaa. Jos Coelhon kirjoissa olisi nopeampi tahti, ne nousisivat sijoille 4 ja 5.  

9. Tess Gerritsen - Luutarha

En muista tämänkään kirjan juonesta paljoakaan. Sen kuitenkin muistan, että Luutarha on ensimmäinen Gerritsenin kirja, jonka olen lukenut. Ja se teki lähtemättömän vaikutuksen!

10. Jean-Dominique Bauby - Perhonen lasikuvussa

Tämä viimeinen kirja ei lukiessani nostattanut minussa suuria tunteita, mutta jälkikäteen kirjasta on jäänyt hyvä jälkimaku ja voisin lukea sen joskus uudelleenkin. Ensimmäistä kertaa luin tämän yhtä kouluprojektia varten. Sääli sinänsä, sillä olisin ehkä pitänyt siitä enemmän, jos en olisi lukenut sitä ”kouluun kuuluvana asiana”. Mutta jos ei muuten, niin kirja kannattaa lukea, koska se on koskettava tositarina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti